Ducky dons dekbed review: Silver dekbed, gouden kwaliteit!

Gepost op

Je bent opzoek naar een nieuw Ducky Dons dekbed, maar je wilt graag weten wat andere van dat dekbed vinden. Momenteel zijn er nog geen uitgebreide reviews online beschikbaar, vandaar dat ik heb besloten er één te schrijven. Zodat jij een keuze kan maken. Ik heb gekozen voor het Duvet Doré Silver donzen dekbed, een 4-seizoenen dekbed. Dit dekbed is van een gemiddelde kwaliteit, en geeft de algemene ervaring met Ducky Dons goed weer. Lees hieronder wat ik van dit dekbed vind!

Algemeen oordeel

Pluspunten Minpunten Eindoordeel
Prima vochtopname Het knopensysteem neemt veel tijd in beslag er werkt niet altijd naar behoren 8,7
Hoge isolatiewaarde waardoor het nooit te koud in bed is Het dekbed is niet wasbaar in de wasmachine
Laag gewicht

Direct naar: De verpakking | 4 seizoenen systeem | Ervaring tijdens het slapen | Onderhoud | Allergie & Levende pluk | AlternatievenReviews van klanten | Conclusie

De verpakking: Simpel en handig

verpakking ducky dons dekbedHet Silver dekbed van Ducky Dons is net als de meeste donzen dekbedden verpakt in een kartonnen doos. Hierbij wordt aan het milieu gedacht, aangezien karton goed te recyclen is. Daarnaast bevat de verpakking een handig handvat, waardoor het eenvoudig mee te nemen is. Een plastic zak of hoes is dus niet nodig indien u het dekbed in de winkel koopt. Het dekbed is vrij eenvoudig uit de verpakking te halen, zonder de verpakking te beschadigen.

Unboxing van het dekbed

Om het dekbed uit de verpakking te halen, dienen twee klepjes uit de doos geschoven te worden. Dat gaat vrij eenvoudig zonder de verpakking te beschadigen. Nadat de klepjes uit de doos zijn, kan het bovenste deel uit de doos worden geschoven. Dit gaat echter vaak lastig. Om te voorkomen dat de verpakking beschadigd is het verstandig om uw handen tussen de gleuven aan de zijkant te steken en de bovenkant rustig omhoog te duwen. Hierna is het dekbed direct zichtbaar. Het dekbed is er het makkelijkste uit te halen door met je voeten de doos vast te houden en met je handen het dekbed uit de verpakking te trekken.

Het donzen dekbed waar het in deze review om gaat is een 4 seizoenen dekbed. Hierbij is het handig om de verpakking tevens als eventuele opslagplaats te gebruiken. Hierdoor blijft het dekbed in een perfecte staat.

Dekbed voor alle seizoenen

4 seizoenen dekbedAangezien het Ducky Dons Silver dekbed een 4-seizoenen dekbed is, bestaat het uit twee delen: een zomer deel, en een deel voor de herfst en lente. Deze delen zitten bij aanschaf al aan elkaar vast, en vormen dus samen het winterdeel. Op dit moment van schrijven is het herfst, dus ik wil het zomerdeel graag losmaken, zodat ik het niet te warm heb.

Aan de zijkant vlak bij 1 van de 4 hoeken bevindt zich op beide delen een label. Op het label staat de informatie volgens het DIS (Dekbed Informatie Systeem) vermeld, waarop de warmteklasse weergegeven is. Hierdoor kun je snel het verschil tussen de delen herkennen. Daarnaast kun je ook de verschillen voelen, het ene deel is namelijk dikker en zwaarder dan de ander. Hieronder staan de seizoenen met bijbehorende warmteklassen benoemd, zodat je weet welk deel je wanneer moet gebruiken.

Siezoen Warmteklasse
Lente 3
Zomer 4
Herfst 3
Winter 1 (of 3+4)

Ducky Dons dekbed met twee delen en knopen

De twee delen kunnen van elkaar verwijderd worden door de knopen uit het dikste deel te verwijderen. Indien je dit niet doet, zal het verwarrend zijn met het terugplaatsen, aangezien de knopen dan verdeeld zijn over beide delen. Het knopensysteem werkt goed, en zorgt ervoor dat de delen goed bevestigd blijven. Het uit elkaar halen van de delen duurt ongeveer 5 minuten, maar je kunt er vervolgens wel 3 seizoenen van genieten.

Het bevestigen kan een stuk lastiger zijn dan het ontkoppelen. Het Ducky Dons dekbed dat wordt behandeld in deze review heeft de maat 200×200 cm wat het extra lastig maakt, aangezien de zijdes even groot zijn. Om te zorgen dat het dekbed op de juiste manier wordt gekoppeld is het van belang dat de zijdes waar de labels aan zijn bevestigd zich aan dezelfde kant bevinden.

 

De ervaring tijdens het slapen

De eerste nacht dat ik met het dekbed slaap is even wennen: het is lichter en comfortabeler dan ik gewend ben. Na een aantal nachten weet ik zeker dat het veel comfortabeler licht dan bijvoorbeeld een synthetisch dekbed! Omdat het zo licht is, beweegt het gemakkelijk mee, en de temperatuur wordt perfect gereguleerd. Dit is belangrijk om in slaap te kunnen vallen. Bij een te hoge of lage temperatuur kan je lichaam zich niet ontspannen, waardoor het in slaap vallen lastiger wordt.

Bestel het silver dekbed

Onderhoud van het Ducky Dons dekbed

dekbed wassenDoor het dekbed elke dag op te kloppen, hou je het dekbed luchtig. Als je dit jezelf vanaf het begin aanleert, voorkom je dat je het op een gegeven moment vergeet. Om te zorgen dat het dekbed fris en vol volume blijft, wordt er aangeraden het eenmaal per maand buiten of in de woonkamer te laten luchten.

Het dekbed kan niet thuis gewassen worden, wat voor veel mensen inclusief mijzelf als een nadeel klinkt. Echter, wanneer je het dekbed regelmatig opklopt en laat luchten, kun je er gemakkelijk vier jaar mee vooruit komen. Daarna moet het dekbed echt een keer naar een stomerij. Probeer absoluut niet zelf om het dekbed te wassen, het kan gaan stinken en er kunnen donsproppen ontstaan!

Allergie voor huisstofmijt en levende pluk

Wat ook heel fijn is aan dit dekbed, is dat het geschikt is voor mensen met een allergie voor de huisstofmijt! Ducky Dons heeft de tijk zo dicht gestikt, dat dit beestje er niet doorheen kan komen. Dit wordt ook regelmatig gecontroleerd door het Duitse instituut Nomite. Verder is het dons uit het dekbed niet afkomstig van levende pluk, het dekbed heeft namelijk een Downafresh en het bekende RDS label.

RDS staat voor Responsible Down Standard. RDS Dons wordt van de boerderij tot aan de productie gevolgd en gecontroleerd op het welzijn van de dieren.

Alternatieven

Vier seizoenen donzen dekbedden in dezelfde prijsklasse.

 • Scharreldons 4 seizoenen dekbed

  436,-
  • 90% Eendendons
  • Uit Europa
 • Vandyck geel label ganzendons dekbed astro 90

  Vandyck Astro 90 DUO dekbed

  379,-
  • 90% Ganzendons
  • Garen tijk NM 140
 • Yumeko 4 seizoenen donzen dekbed

  Waardering 5.00 uit 5
  419,-
  • 100% Eendendons
  • Garen tijk NM 100

Ervaringen van onze klanten

Ducky Dons silver dekbed reviews klanten

Conclusie

Het Ducky Dons Silver dekbed is een dekbed die het slaapcomfort zeker verbetert, dankzij de prima vochtopname en de uitstekende temperatuurregulatie! Daarnaast heeft het dekbed een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Een nadeel van het dekbed is dat het koppelen van de twee delen lang duurt, en dat het dekbed niet thuis gewassen kan worden.

Bestel het silver dekbed

 

3 gedachten over “Ducky dons dekbed review: Silver dekbed, gouden kwaliteit!

 1. Ik vindt het giga stoffen zodra je er met je platte hand op het dekbed slaat, dit had ik niet verwacht, gezien de lovende reacties en de verhalen op de site van Ducky dons.
  O ja, dit stoffen is gelijk bij het uitpakken van het nieuwe dekbed.

 2. Hoi Koen,

  Ik vroeg mij af of jij geen last had van de knopen tijdens het slapen?
  De meeste 4 seizoenen dekbedden hebben drukknopen maar De Ducky Dons 4 seizoenen Light die ik op het oog hebt heeft dus gewone knopen.
  Is dit niet hard tijdens het slapen?
  Alvast bedankt!

  MVG Nina.

  1. Beste Nina,

   Bedankt voor uw reactie! Excuses, ik zag uw reactie vandaag pas.
   Ik begrijp dat u zich afvraagt of de knopen hard zijn tijdens het slapen. Eerlijk gezegd voel ik daar zelf nooit wat van, aangezien de knopen zich aan de randen van het Ducky Dons dekbed bevinden en de knopen voor de helft in het dekbed zelf zitten (zie afbeelding). Daarnaast voelt u door het overtrek wat u eroverheen doet vrijwel niks.

   Nogmaals dank voor uw reactie. Als u nog vragen heeft dan hoor ik het graag.

   MVG Koen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *