Vulling

Veren: Veren zijn stevig, ventilerend en nemen veel vocht op. Daarnaast is het goedkoper dan ganzen- en eendendons. Een prima budget oplossing dus.

Eendendons: Eén van de beste vullingen voor een hoofdkussen of dekbed is eendendons. Het neemt nog meer vocht op dan veren en het is nog lichter dan veren. Het eendendons percentage staat vaak aangegeven, het overige percentage is eendenveren.

Ganzendons: Het beste natuurlijke vulmateriaal voor dekbedden en kussens. Ganzendons heeft een hogere isolatiewaarde dan eendendons, waardoor er relatief minder nodig is om een dekbed mee te vullen. Een ganzendons dekbed is dus lichter dan een eendendons dekbed. Een lager vulgewicht betekend een hoger comfort.

Vezelbolletjes: Ben je niet bereid veel geld uit te geven aan een kussen? Kies dan voor deze budget concurrent van dons. Het grote voordeel is dat deze kussens vaak makkelijk aan te passen zijn. Daarnaast zijn ze ook wasbaar. Helaas gaat dit materiaal minder lang mee dan dons en is het minder zacht.