Vandyck kussen advies

Gepost op

Vandyck logoAl sinds 1923 biedt het familiebedrijf Vandyck een uitgebreide collectie aan badmode en badgoed aan, en sinds 35 jaar leveren zij ook donzen dekbedden en kussens van hoge kwaliteit. Hun uitgebreide programma is onderscheidend, duurzaam en altijd innovatief. Twee jaar geleden hadden ze bijvoorbeeld slechts vijftien verschillende kussens in hun assortiment, tegenwoordig zijn dit er ruim dertig! Daarnaast is het voor Vandyck vanzelfsprekend dat het gebruikte dons in hun producten diervriendelijk verkregen wordt.

Vandyck kussen productlijnen

De Vandyck kussens zijn nu als volgt in te delen:

Productlijn Omschrijving Gebruikte materialen
Pure nature Kussens met natuurlijke vullingen. Katoen, ganzendons en ganzenveertjes
Allergy free Kussens die speciaal zijn ontworpen voor slapers met een huisstofmijt allergie. Daarnaast zijn deze kussens wasbaar op 60 graden. Microvezel en polyester vezelbolletjes
Balance Kussens voorzien van een neksteun die geleidelijk overlopen naar de juiste hoofdsteun. Latex en polyester vezelbolletjes
Cool Kussens die speciaal zijn ontworpen voor de warme nachten. Katoen en kapok
Feel Good Kussens met een katoenen tijk met GOTS label, ofwel goed voor mens en milieu. Java kapok en GOTS katoen.
Pressure relief Kussens die zorgen voor de perfecte ligging zodat u geen pijn aan uw hoofd krijgt. Katoen en traagschuim
Ventilation Kussens voor slapers die veel transpireren. Twill katoen en open polyester vezelbolletjes
Synthetic sky Budget kussens voor een lager budget Synthetische vezel

Op de productlijnen Synthetic Sky en Pure Nature na, zijn alle productlijnen van Vandyck ingedeeld op hardheid. Hierdoor kun je snel het juiste kussen vinden die bij jouw wensen past. Vandyck onderscheidt de volgende hardheiden:

 • Superzacht vandyck kussen advies
  Superzachte kussens zijn vooral geschikt voor kleine buikslapers.
 • Zacht
  Buikslapers met een middel tot groot postuur volstaan met een zacht Vandyck kussen.
 • Medium
  De medium hardheid is voor rug/zijslapers met een middelgroot postuur.
 • Stevig
  Stevige kussens zijn een uitkomst voor kleine tot gemiddelde zijslapers.
 • Zeer Stevig
  Voor de grote zijslapers onder ons is dit een ideale hardheid.

De Vandyck pure nature kussens

Zoals eerder aangegeven zijn de Vandyck pure nature kussens niet op hardheid ingedeeld. Een aantal van deze kussens hebben hun eigen kleur label, deze kleur staat voor bepaalde eigenschappen en een kwaliteit. De dekbedden hebben overeenkomende kleuren, zodat je eenvoudig kan zien welke kwaliteit kussen bij welk dekbed past. De verschillende kleuren die Vandyck gebruikt, zijn:

 • Roze
 • Geel
 • Groen
 • Rood
 • Blauw

Deze kussens kenmerken zich door een hoge vulkracht, een soepele tijk en een donsvulling.  Deze kussens zijn daarom volgens ons de beste kussens uit het assortiment van Vandyck.

Superzacht donskussen ‘roze label’

Dit kussen is het zachste kussen dat Vandyck verkoopt. Het bestaat voor 90% uit ganzendons en wordt door ons ook wel het top comfort kussen genoemd. Dit kussen is vooral geschikt voor rug- en buikslapers.

Zacht donskussen ‘geel label’

Dit kussen is zeer comfortabel, heerlijk zacht, waardoor voornamelijk geschikt voor rugslapers. Het kussen is gevuld met 65% en 35% ganzenveertjes.

Medium donskussen ‘groen label’

Het groen label kussen is gevuld met 15% ganzendons en 85% ganzenveertjes. Het kussen heeft een vulgewicht van 1200 gram en is daardoor vooral geschikt voor gemiddelde tot grote rugslapers en gemiddelde zijslapers.

Stevig donskussen ‘blauw label’

Dit kussen is vooral geschikt voor de grote rugslaper en gemiddelde tot grote zijslapers. Het kussen is enkel gevuld met ganzenveertjes.

Comfort kussen ‘rood label’

Zeer geschikt voor slapers die nekondersteuning nodig hebben, door de stevige rand en zachte kern is dit kussen een prima oplossing voor slapers met nekklachten.

Bijzondere Vandyck donzen kussens

Naast de bovenstaande label kussens, heeft Vandyck een aantal bijzondere donzen kussens. Deze kussens wijken qua opbouw af van het klassieke puntkussen. De bijzondere kussens zijn het drie kamer boxkussen, het ondersteunende donskussen en het twee kamer kussens.

Vandyck Drie kamer boxkussen

Het driekamer kussen bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit drie kamers. Elke kamer is gevuld met een ander donspercentage. De kern is stevig (100% eendenveertjes) en de buitenste kamers zijn gemiddeld en stevig.

Vandyck ondersteunende donskussen

Dit kussen is uniek in onze webshop, het is namelijk gevuld met 100% natuurlijke latex en afgewerkt met een zachte donscover (gevuld met 80% ganzendons). Hierdoor heeft het kussen een zachte buitenkant, maar een stevige binnenkant. Het kussen is daardoor zeer geschikt voor rugslapers die graag een gemiddeld stevig kussen willen met voldoende ondersteuning, maar ook graag de zachtheid van dons willen ervaren.

Vandyck twee kamer kussen

Dit kussen heeft een zachte bovenkant die gevuld is met 65% ganzendons en een zachte onderkant van ganzenveertjes. Hierdoor zijn twee gebruiksmanier mogelijk, de stevige kant boven of de zachte kant boven. Een ideaal kussen voor in een logeerkamer, het kussen is door de twee gebruiksmogelijkheden namelijk voor meerdere type slapers geschikt. Rugslapers kunnen de zachte kant boven gebruiken en zijslapers de stevige kant boven.