Nomite label

Het Nomite label is in het leven geroepen door het Duitse intituut Nomite om aan te geven of een kussen of dekbed geschikt is voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Dit label wordt niet zo maar verstrekt aan een kussen of dekbed, uit een steekproefsgewijze controle moet blijken of een product het Nomite label mag dragen. Nomite is een keurmerk van de European Down & Feather Association.  Deze Association is een Het Nomite keurmerk op een donzen dekbed verpakkingsamenwerking van de belangrijkste donsproducenten van Europa.

Een dichtgeweven tijk

Een donsproduct kan pas het keurmerk Nomite krijgen als de tijk van het dekbed (ook wel het stiksel genoemd) zo dichtgeweven is dat het voor huisstofmijt onmogelijk is om het dekbed of kussen binnen te dringen. Indien u een allergie voor huisstofmijt heeft of astma dan heeft u dus niks te vrezen en kan u met een gerust hart slapen onder een product gevuld met dons.

Ook controle op het reinigingsproces

Vele weten niet dat het Nomite keurmerk ook het sorterings- en reinigingsproces controleert. Nomite controleert de donsfabrikanten namelijk ook op het volgens de Europese norm zorgvuldig gesorteerde en gereinigde dons.

Merken die het Nomite keurmerk voeren

De populairste donzen kussen fabrikant Ducky Dons mag het keurmerk voeren. Dat betekend dat onderliggende merken als Duvet Doré, Elita, Mapple Leaf en Downey ook het label aan hun kussens en dekbedden mogen stikken. Ducky Dons produceert ook voor Yumeko en Texelwool, ook op de donsproducten van die merken is het groene label dust e vinden.

Het Nomite label op een donzen kussen
Dit label vindt u op een donzen dekbed of kussen dat het Nomite keurmerk mag voeren.