Beste donzen dekbed

Gepost op

beste donzen dekbed Het beste donzen dekbed uitzoeken is een hele klus. Prijs is voor u belangrijk, maar comfort en kwaliteit spelen ook een grote rol. De keuzemogelijkheden bij het zoeken naar het beste donzen dekbed of dons kussen zijn groot. Wat is nou het best geteste dekbed?

Het beste kussen kan voor u een 100% ganzendons kussen zijn terwijl dit voor uw buurvrouw een 10% ganzendons boxkussen is. Het beste kussen bestaat dus niet, het verschilt namelijk per persoon hoeveel ondersteuning nodig is. Echter is dit bij dekbedden anders; bij het beste donzen dekbed spelen namelijk comfort en kwaliteit een belangrijke rol.
Bekijk het beste donzen dekbed
De kwaliteit en het comfort van een dekbed worden bepaald door:

  • De vulling van het dekbed: Eendendons, ganzendons, wol, kapok of synthetische vezel.
  • Het aantal carrés in het dekbed en de carrés zelf: Carrés met tussenschot of niet.
  • De kwaliteit van de tijk: Hoe fijner geweven de tijk is hoe beter het dekbed ventileert.
  • De warmteklasse: Geeft de mate van temperatuurregulatie aan.
  • De kwaliteit van het dons: Uitgedrukt in vulkracht.

Dons is de beste vulling voor een dekbed volgens de meeste slaapexperts. Dons en met name ganzendons isoleert zeer goed. Hierdoor is er slechts een kleine hoeveelheid dons nodig om te zorgen dat een dekbed u voldoende warmte biedt.

De hoeveelheid dons die gebruikt moet worden om een bepaalde isolatie te bereiken kan gemeten worden met de vulkracht. De hoogte van de vulkracht heeft invloed op het vulgewicht van het dekbed. Een hoge vulkracht (uitgedrukt in mm per 30 gram) maakt een laag vulgewicht mogelijk.  Waarbij u veel bewegingsvrijheid heeft en dus ook een hoger comfort. Hoe hoger het donspercentage, hoe beter het donzen dekbed is.

Het beste donzen dekbed is een carrédekbed met tussenschotjes zoals de bovenstaande.Een hoog aantal carrés in een donzen dekbed zorgt ervoor dat het dons niet verschuift en dat er geen koude plekken ontstaan in het dekbed. Daarnaast is een carré dekbed met tussenschotjes beter dan een carré dekbed zonder tussenschotjes. Het beste donzen dekbed is een carré dekbed met tussenschotjes en relatief veel carrés.

Ten slotte is de kwaliteit van de tijk van het donzen dekbed zeer bepalend voor het comfort dat het dekbed uw biedt. Om het dekbed te laten ‘ademen’ moet de tijk luchtdoorlatend zijn, terwijl ook het lichaamsvocht goed moet worden opgenomen. Meestal heeft een donzen dekbed een katoenen tijk. Het is bij de tijk van belang hoe dicht de katoendraden naast elkaar liggen ofwel hoe dichtgeweven het is. Perkalkatoen is zeer geschikt als tijk. Alle donzen dekbedden op Donskussen.nl hebben de best denkbare tijk, helaas zijn de dekbedden op dit vlak niet te onderscheiden.

Om tijdens alle seizoenen optimaal te kunnen genieten van een niet te warm donzen dekbed, heeft u een 4-seizoenen donzen dekbed nodig, bestaande uit 2 delen. In de winter koppelt u de delen aan elkaar, dit resulteert in een lekker warm dekbed. Daarnaast is elk deel voor een overig seizoen geschikt.
Het beste dekbed is dus een 4 seizoenen dekbed.

Het beste donzen dekbed: Duvet Doré platinum versus Vandyck superior

In onze collectie zijn er 2 dekbedden die bovenaan het lijstje staan als het gaat om beste donzen dekbed. Beide dekbedden hebben een zeer dichtgeweven tijk, zijn gevuld met 100% ganzendons (van topkwaliteit) en zijn verdeeld in veel carrés met tussenschotjes. Uiteindelijk is er 1 onderscheid te maken tussen de 2 topdekbedden, namelijk de labels. Vandyck heeft geen anti-allergie (Nomite) en geen Downafresh® greenline label, daarnaast is het donzen dekbed van Duvet Doré goedkoper. Het Duvet Doré platinum 4 seizoenen dekbed is het beste donzen dekbed. 

Daarnaast is het dekbed met de beste prijs- kwaliteitverhouding het Duvet Doré silver 4-seizoenen dekbed!
Bekijk het beste donzen dekbed