Donzen kussen advies

Op Donskussen.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan donzen kussens. Echter niet ieder kussen is even geschikt voor u. Het beste kussen is onder andere afhankelijk van uw slaaphouding en postuur. Daarnaast kunnen ook zaken als nekklachten een belangrijke rol spelen bij een aankoopbeslissing.

Welk donzen kussen past bij mijn slaaphouding?

Slaaphouding kussenOns assortiment telt meer dan 50 soorten kussens, en dat kan nogal verwarrend zijn. Een kussen dat past bij uw slaaphouding is van belang voor de juiste ondersteuning en een goede nachtrust. Er zijn drie soorten slaaphoudingen, namelijk: buikslapers, rugslapers en zijslapers. Deze drie verschillende slaaphoudingen stellen verschillende eisen aan een kussen. Een buikslaper heeft een zacht en dun donzen kussen nodig, een rugslaper heeft een kussen nodig met een gemiddelde hardheid en een zijslaper doet er beter aan een kussen met een laag donspercentage en een hoog vulgewicht te kiezen.

→ Bekijk alle kussens voor buikslapers
→ Bekijk alle kussens voor rugslapers
→ Bekijk alle kussens voor zijslapers

Welke typen donzen kussens zijn er?

Type kussenNaast het klassieke puntkussen, heeft u ook keuze uit een ondersteunend kussen of een boxkussen. Welk kussen u nodig heeft is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw “slaapprofiel”. De boxkussens hebben als onderscheidende eigenschap dat ze een opstaande rand hebben en een formaat van 50×60 in tegenstelling tot 60×70, het gebruikelijke formaat voor puntkussens. De boxkussens zijn met name geschikt voor zijslapers, maar ook grote rugslapers kunnen baat hebben bij dit type kussen. Door de opstaande rand wordt het “gat” tussen uw nek en het bed goed opgevuld. De supportkussens zijn door Donskussen.nl zelf in het leven geroepen en hebben een ondersteunende functie voor slapers met nekklachten. Deze kussens zijn kenmerkend door de stevige rand/nekrol die ze bevatten. Met een ondersteunend/support kussen worden uw klachten verminderd.

→ Bekijk alle puntkussens
→ Bekijk alle boxkussens
→ Bekijk alle ondersteunende kussens

Hoe kan ik besparen op een donzen kussen?

Besparen op een goed hoofdkussen is niet verstandig, om de simpele reden dat kwaliteit geld kost. Een goedkoop kussen kan voor bijvoorbeeld een buikslaper een slechte aankoop zijn, maar omgekeerd kan een kussen met een relatief hoge prijs ook een slechte aankoop zijn voor een stevige zijslaper. Kan ik dan helemaal niet besparen op een kussen? Zeker wel, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eendendons kussen i.p.v. een ganzendons kussen. De eendendonsvlok is groter en neemt iets minder vocht op dan een ganzendonsvlok, maar het verschil is niet groot.

→ Bekijk alle eendendons kussens
→ Bekijk alle ganzendons kussens

Hoe moet ik mijn kussen onderhouden?

kussen-dekbed-wassenU heeft een donzen kussen gekocht en wil graag dat deze in goede staat blijft verkeren. Een donzen kussen moet dagelijks onderhouden worden om z’n vorm en veerkracht te behouden. Het is aan te raden om uw kussen of dekbed dagelijks op te kloppen en te laten luchten door uw raam wijd open te zetten. Het wassen van een donsproduct is slechts één maal in de drie of vijf jaar nodig. Een donskussen kan thuis gereinigd worden, maar het wordt aangeraden om het door een stomerij te laten doen.

Welke accessoires zijn belangrijk?

Een kussenbeschermer of molton

Het is niet nodig om een donzen kussen vaak te reinigen, maar om te voorkomen dat er vieze plekken op het kussen komen is het gebruik van een kussenbeschermer noodzakelijk. Een kussenbeschermer of een molton is een extra sloop van katoen flanel en functioneert als extra beschermlaag onder een kussensloop. Net als een kussensloop is het verstandig om er twee in huis te hebben, zodat u de kussenbeschermer ook kan wassen.
Bekijk alle kussenbeschermers

Een ecotraay vlekkenreiniger

Hoewel het wassen van een donzen kussen niet nodig is kunnen er toch vlekken ontstaan op het kussen, zelfs bij gebruik van een kussenbeschermer. Daarom is het verstandig een ecotraay vlekkenreiniger te kopen bij bijvoorbeeld de Blokker. Hiermee verwijdert u gemakkelijk bijvoorbeeld een koffievlek gemakkelijk van uw kussen.

Donzen kussen vragen?

Staat uw vraag er niet tussen of heeft u liever persoonlijk advies, neem dan contact op met de klanten service of bekijk meer hoofdkussen tips.