Warmteklasse donzen dekbed

Gepost op

Warmtklasse donzen dekbed advies

Wanneer je zoekt naar een donzen dekbed, wordt vaak de warmteklasse 1,2,3 of 4 aangegeven. Maar wat betekent die warmteklasse, en waar moet je op letten? Daar kom je achter in het onderstaande artikel!

 

De juiste warmteklasse kiezen

De warmteklasse van een dekbed geeft aan voor welke kamertemperatuur het dekbed geschikt is. Per seizoen verschilt dus de warmteklasse, omdat het in de zomer bijvoorbeeld veel warmer kan zijn dan in de winter. Per seizoen raden wij de volgende warmteklasse aan:

Warmteklasse Seizoen
1 Winter
2 Alle seizoenen
3 Herfst en lente
4 Zomer

Opmerkelijk is dat warmteklasse 2 geschikt is voor alle seizoenen. Dit is niet geheel waar, het kan namelijk erg warm zijn in de zomer, of te koud in de winter. Daarnaast, des te hoger de warmteklasse is, des te meer verkoeling een dekbed geeft. Kies dus alleen voor een dekbed met warmteklasse 2 wanneer je het niet snel te koud of te warm heeft.

Naast de kamertemperatuur, is ook jouw lichaamswarmte belangrijk bij de keuze van een warmteklasse. Sommige mensen zijn nou eenmaal veel warmer uit zichzelf, terwijl anderen het altijd koud hebben. Weet je deze eigenschappen van jezelf? Kies dan voor een warmteklasse hoger of lager. Bij twijfel staan wij klaar voor advies!

Hoe wordt de warmteklasse van een bepaald?

TÜV beoordeeld de warmteklasse van een dekbed aan de hand van de dikte van het dekbed. Hoe dikker het dekbed, des te lager de warmteklasse. Bekijk de onderstaande tabel om te zien welke warmteklasse bij de dikte van het dekbed past.

Warmteklasse Dikte van het dekbed
1 Vanaf 8,8cm
2 6,2 – 8 cm
3 4 – 5,7 cm
4 2 – 3,4 cm

4-seizoenen dekbed

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen, een deel met warmteklasse 3 en een deel met warmteklasse 4. Door deze delen samen te voegen krijg je een dekbed met warmteklasse 1. Een 4-seizoenen dekbed kan dus drie verschillende warmteklassen aannemen. Hierdoor zorgt het dekbed voor een geschikte temperatuur voor elk seizoen. Kies je voor zeer comfortabel maar heb je geen zin om elk seizoen dekbedden te wisselen? Kies dan voor een warmteklasse 3+4 (4-seizoenen) donzen dekbed!

Warmteklasse 4+ donzen dekbed

Yumeko heeft sindskort een dekbed ontwikkeld met warmteklasse 4+. Dit dekbed is geschikt voor slapers die het sneller dan gemiddeld koud en een lage slaapkamer temperatuur hebben. Het warmteklasse 4+ is voornamelijk bedoeld voor de winter.

Dekbed Informatie Systeem

Alle dekbedden die zijn voorzien van het Dekbed Informatie Systeem (DIS) van TÜV worden periodiek en onafhankelijk gecontroleerd op tien eigenschappen, waaronder de warmteklasse. Deze eigenschappen staan vermeld op het label aan het dekbed, dat bevestigd is aan de tijk. De merken Ducky Dons, Duvet Doré, Yumeko en waddendons maken gebruik van dit Dekbed Informatie Systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *