Hoofdkussens voor rugslapers

Gepost op

Het vinden van een hoofdkussen voor rugslapers is relatief eenvoudig. Van alle slaapposities, zijn de rugligging en de zijligging het beste voor het lichaam. De nek en het hoofd kunnen goed worden ondersteund door een bijpassend kussen. U bent een rugslaper en u zoekt het beste kussen, maar waar moet u op letten en wat voor kussen moet u zeker niet kopen.
Alle kussens voor rugslapers

Het juiste kussen voor een rugslaper

Het is belangrijk dat uw nekwervel tijdens het slapen één rechte lijn vormt met uw ruggenwervel. Bij zijslapers moet er een groot “gat” worden opgevuld, terwijl bij buikslapers er maar een zeer klein gat moet worden opgevuld. U raadt het al, bij rugslapers zit het er tussenin. Er dient gekeken te worden naar een kussen met een medium hardheid en een gemiddeld vulgewicht. Maar wat is medium en wat is gemiddeld?

Hardheid kussen Vulgewicht
Medium / gemiddeld 600 – 1000 gram

De stevigheid van een kussen staat vermeld op de productpagina en kan zijn:

  • Zacht
  • Medium
  • Stevig

Deze eigenschap wordt vaak door de leverancier bepaald. Het is een subjectieve eigenschap die moeilijk meetbaar is. Het vulgewicht is juist objectief en wordt bij vrijwel alle leverancier gecontroleerd door TNO. Het is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur welk vulgewicht beter bij u past. Als u liever een zacht kussen heeft kies dan voor een kussen met 700 gram vulgewicht. Uiteraard geldt het tegenovergestelde ook.

Welke hoofdkussens zijn niet voor rugslapers?

U kunt deze slaaphouding het beste zien als een gemiddelde slaaphouding. Wat bedoel ik daarmee? Dat u kies voor een gemiddelde hardheid en niet voor uitersten. Een extreem hard of zacht kussen is af te raden, aangezien u nek geen rechte lijn meer vormt met uw rug. Dit kan nekklachten veroorzaken. Heeft u een groot postuur en een zacht matras, kies dan voor een kussen met 1 kg vulgewicht. Heeft u een klein postuur en een stevig bed, kies dan voor een kussen met een vulgewicht rond de 600 gram.

Boxkussen of puntkussen voor een rugslaper?

Hoofdkussen voor rugslapers
Rugslapers hebben de luxe om te kiezen tussen een box- of puntmodel. Terwijl wij voor de overige slaaphoudingen een uitgesproken voorkeur hebben. Als u echter ook wel eens op uw zij slaapt, dan raden wij een boxkussen aan. Wisselt u een rugligging af met een buikligging kies dan voor een puntkussen.

Welk kussen is het beste voor mij?

Het beste kussen voor een rugslaper is het kussen dat het beste bij u past. Als u uw slaaphouding afwisselt en een voorkeur heeft qua stevigheid zijn dat bepalende factoren voor het beste kussen.
Alle kussens voor rugslapers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *