Hoofdkussens voor buikslapers

Gepost op

Het vinden van geschikt hoofdkussen voor een buikslaper is vrij eenvoudig. De reden is het kleine aanbod. De beste hoofdkussens voor buikslapers zijn namelijk kussens met een laag vulgewicht en een zo hoog mogelijk donspercentage. Er zijn slechts een aantal kussens die voldoen aan deze eigenschappen. Deze eigenschappen zijn aanbevolen omdat het gat tussen uw hoofd en uw bed zo klein mogelijk moet zijn. Zodat uw schouders en rug één rechte lijn vormen.
Alle kussens voor buikslapers

Geschikte kussens voor een zijslaper

Zoals eerder genoemd moet het kussen zacht, licht en het liefst rond de 500 gram en gevuld zijn met dons. Dons is zeer veerkrachtig waardoor het hoofd goed in het kussen kan zakken. Een té volumineus of te stevig kussen kan voor buikslapers nekklachten opleveren. Het is zelfs niet noodzakelijk om een kussen te gebruiken als u op uw buik slaapt, echter wordt dat over het algemeen als minder comfortabel ervaren.

Hardheid kussen Vulgewicht
Zacht 500 – 600 gram

Verdere aanbevelingen voor kussens voor buikslapers:

  • Met een laag vulgewicht (rond de 500 á 600 gram)
  • Met een natuurlijke vulling zoals dons of wol (het liefst 100% ganzendons)

Merken kussens voor buikslapers

Door de specifieke eisen die er zijn voor een goed kussen, is er weinig keus. Dat maakt de aankoopbeslissing echter eenvoudiger. De drie merken die buikslaper kussens aanbieden zijn Vandyck, Duvet Doré en Yumeko. Daarvan zijn respectievelijk de eerste twee de beste keuze. Beide hebben een kussen dat gevuld is met 100% ganzendons, de andere twee kussens zijn gevuld met eendendons. Eendendons is net wat minder veerkrachtig als ganzendons en daarmee een minder goede keus.

Is buikslapen slecht?

kussen voor buikslapersU heeft het vast wel eens gehoord, buikslapers nemen niet de meest handige houding aan in hun slaap. Is buikslapen een verkeerde slaaphouding? Slaapdeskundigen geven aan dat hoofdpijn, nekpijn en duizeligheid het gevolg kunnen zijn van deze slaappositie. Indien u een echte buikslaper bent, kunt u proberen uw slaaphouding te verbeteren. Het buikslaper advies van diverse sites is om een kussentje onder uw borst te leggen en uw armen richting het kussen te houden.

Eén gedachte over “Hoofdkussens voor buikslapers

  1. […] Buikslapers hebben geluk, de allerbeste hoofdkussens zijn voor buikslapers. Namelijk de 100% ganzen- of eendendons kussens. Deze kussens zijn erg zacht en klein, daarnaast creëert het dons een perfecte temperatuur en een hoge vochtopname. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *