Het verschil tussen een cassette en carré dekbed

Gepost op

Een cassette of carré dekbed, je hebt het waarschijnlijk al op verschillende pagina’s langs zien komen. Het zijn namelijk veel gebruikte termen in de beddengoedindustrie. Maar wat zeggen deze termen, en wat is precies het verschil tussen een cassette en carré dekbed? Je leest het hieronder!

De productie

productie cassette dekbed

Allereerst worden de dekbedden gevuld met ganzendons of eendendons (of andere vulmaterialen). Vervolgens worden de dekbedden gestikt, dit is een belangrijk onderdeel dat nauwkeurig door productiemedewerkers moet worden uitgevoerd met behulp van speciale naaimachines. Deze nauwkeurigheid is vereist, om te voldoen aan de strenge Europese normen en het Nomite keurmerk. Voordat het stikken begint wordt de manier van stikken gekozen, carré of cassette. Er zitten namelijk verschillen in de manier van stikken tussen deze twee methodes.

Het cassette dekbed

het verschil tussen een cassette en carré dekbed

Een dekbed die cassette gestikt is wordt in vlakken onderverdeeld, door middel van openstaande tussenschotjes. Dit kun je ook op de afbeelding zien, het zijn aparte delen met kleine “tussenschotjes”. Deze tussenschotjes zorgen ervoor dat het dons met elkaar verbonden is, waardoor het dekbed warm is en geen koude zones ontstaan. Een cassette gestikt dekbed stimuleert een goede isolatie.
Bekijk alle cassette gestikte dekbedden

Het carré dekbed

Carré donzen dekbed gestikt

Een carré dekbed wordt in blokken onderverdeeld, door de boven- en onderkant van de tijk aan elkaar vast te stikken. Deze blokken zorgen er echter voor dat er een minder goede isolatie is, dan bij het cassette dekbed. Zoals op de afbeelding te zien is, zitten er geen ruimtes tussen de blokken. Er is dus geen sprake van verbintenis tussen sommige stukken dons, hierdoor ontstaan er op die plaatsen koude zones. Deze manier van stikken is eenvoudiger en wordt voornamelijk gebruikt bij relatief laag geprijsde dekbedden of zomer dekbedden.
Bekijk alle carré gestikte dekbedden

Wat is de beste keuze?

Zoals je gelezen hebt, heeft zowel carré- als cassette gestikt zo zijn voordelen. Maar wat is de beste keuze? Doorgaans worden dekbedden uit een lager- of middensegment (qua prijsklasse) carré gestikt. De dekbedden die kwalitatief beter zijn, en in een hoger segment (qua prijsklasse) vallen, worden meestal cassette gestikt. Cassette dekbedden isoleren namelijk beter, en hebben geen koude zones. Hierdoor zijn dekbedden die cassette gestikt zijn een stuk comfortabeler. Wil je dus een kwalitatief beter dekbed, kies dan voor cassette gestikt.

Productievideo Cassette dekbed

Productievideo Carré dekbed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *