Donzen dekbedden vergelijken

Gepost op

Donzen dekbedden vergelijken is een lastige klus, door de vele mogelijkheden, prijzen en uiteraard je persoonlijke voorkeuren. Voordat je donzen dekbedden gaat vergelijken, is het belangrijk dat je eerst de gewenste keuzes maakt. Kies bijvoorbeeld eerst welke warmteklasse je nodig hebt en met welk materiaal je het dekbed gevuld wilt hebben. Hierdoor maak je al een selectie in het assortiment, waardoor het gemakkelijker is de overige dekbedden te vergelijken.

Het vergelijken van donzen dekbedden is een lastige klus, doordat er maar kleine verschillen tussen de dekbedden zijn. Dit zijn verschillen in:

 • MatenDonzen dekbedden vergelijken is het makkelijkste op kwaliteit
 • Warmteklasse
 • Vulgewichten
 • Tijk kwaliteit
 • Vulkracht
 • Stikking
 • Dons percentages
 • Soorten dons

Wanneer de specificaties van verschillende dekbedden naast elkaar worden gelegd, kom je er al snel achter dat je appels met peren vergelijkt. Maar wij verkopen enkel dekbedden van goede kwaliteit, dus welke keus je ook maakt, het zou nooit een slecht dekbed zijn.

Donzen Dekbedden vergelijken op donspercentage

Allereerst, kun je het assortiment van dekbedden gemakkelijk opsplitsen door te kijken naar de donspercentages. Vooral bij kussens zijn de verschillen in donspercentages enorm. Bij dekbedden komt het vaker voor dat meerdere dekbedden hetzelfde donspercentage hebben, waardoor je deze dekbedden makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

Donzen Dekbedden vergelijken op kwaliteit

Vervolgens, kun je de dekbedden vergelijken op de kwaliteit van het dekbed. De kwaliteit van een donzen dekbed is onder te verdelen in:

 • De tijkkwaliteit (garennummer)

  Het garennummer is te vinden op de productpagina en is uitgedrukt in NM. Hoe hoger dit nummer, hoe dichter de garen van de tijk op elkaar zijn geweven. Hoe dichter geweven, hoe hoger de kwaliteit (van de tijk)

 • De donskwaliteit (vulkracht)

  De vulkracht van het dons is een perfecte maatstaaf  voor de kwaliteit van de vulling van een dekbed. Des te hoger de vulkracht, des te hoger de isolatiewaarde, vochtopname en duurzaamheid.

  Een hoge isolatiewaarde betekend dat er relatief minder dons nodig is om eenzelfde temperatuur vast te houden. Hierdoor kan het dekbed dus lichter zijn. Wat vaak als zeer comfortabel wordt ervaren. Over het algemeen heeft ganzendons een hogere vulkracht dan eendendons. Vandaar dat ganzendons vaak de voorkeur heeft als dekbedvulling. Deze waarde wordt uitgedrukt in mm / 30 gram.

 • De stikking (carré of casette)

  De stikking geeft aan op welke manier het dekbed gestikt is. Een dekbed kan casette of caré gestikt zijn. Bij een carrestikking zijn alle vakken van het dekbed volledig dichtgestikt, terwijl een casette stikking openstaande tussenschotjes bevat. Hierdoor onstaan er bij een casette stikking geen koude zones, wat bij een carré stikking wel het geval is. Een dekbed met een casette stikking is relatief kostbaarder, doordat het productieproces ingewikkelder is dan een carré stikking.

 • De productiemethode

  Vandyck en Ducky Dons gebruiken verschillende productiemethodes voor hun dekbedden. Ducky Dons produceert bijvoorbeeld haar producten zelf, en zij exploiteren ook de merken Elita, Duvet Doré, Clima Balance, Yumeko en Texelwool. Daarnaast mogen zij meerdere keurmerken voeren voor hun producten.

Opmerkend is, is dat een kwalitatief goed dekbed niet altijd het duurste dekbed hoeft te zijn. Het beste dekbed van Ducky Dons is bijvoorbeeld kwalitatief beter dan de dekbedden van Vandyck, maar heeft toch een lagere prijs!

Ducky Dons dekbedden vergelijken

Productlijn Vulling Tijkkwaliteit Vulkracht Stikking Prijs
Nordic 90% eendendons Onbekend 150 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 135,-
Taurus 90% ganzendons NM 100 155 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 189,-
Elita 100% eendendons NM 70 Onbekend Onbekend Vanaf € 175,50

 

Duvet Dore dekbedden vergelijken

Productlijn Vulling Tijkkwaliteit Vulkracht Stikking Prijs
Silver 90% ganzendons NM 100 160 mm / 30 gram Cassette Vanaf € 229,-
Gold 100% ganzendons NM 135 165 mm / 30 gram Cassette Vanaf € 269,-
Platinum 100% ganzendons NM 150 170 mm / 30 gram Cassette Vanaf € 319,-

 

Vandyck dekbedden vergelijken

Productlijn Vulling Tijkkwaliteit Vulkracht Stikking Prijs
Zomer dekbed 90% ganzendons Onbekend 175 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 229,-
65 65% eendendons Onbekend 115 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 179,-
Astro 90 90% ganzendons Onbekend 150 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 249,-
Excellent 95% ganzendons NM 170 175 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 449,-
Excellent 650 95% ganzendons NM 170 175 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 399,-
Superior solo 100% ganzendons NM 180 190 mm / 30 gram Onbekend Vanaf € 399,-
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *